Davidenko je ujel tretji naslov v sezoni!

04.10.2009

KUALA LUMPUR, MALEZIJA - Številka 8 teniške lestvice ATP Nikolaj Davidenko, se bo v zgodovino zapisal kot prvi zmagovalec turnirja v Maleziji. V nedeljskem finalu je s 6-4 in 7-5 premagal Španca Fernanda Verdasca.

Rus je tako zelo blizu zaključnemu turnirju masters oz. World Tour Finals, ki se bo konec novembra igral v londonski O2 Areni. Tam bo igralo najboljših osem igralcev sezone, kjer ostajajo še tri prosta mesta.

Nikolaj Davidenko ima razmerje v finalih turnirjev ATP odličnih 17-5

V šestem finalu prvih dveh nosilcev v letošnji sezoni je prvopostavljeni Davidenko ugnal drugopostavljenega Verdasca in s tem prišel do novih 250 točk na lestvici ATP, Španec pa se je moral zadovoljiti s 150. Prebivalec Volgograda je v prvem nizu izkoristil eno brejk priložnost od petih v 43 minutah, na svoj servis pa je izpustil le sedem točk. V drugem sta si tekmeca na začetku izmenjala brejka, nato pa je 28-letni Rus v 11. igri še enkrat uspel odvzeti začetni udarec 'Tabascu' in nato na svoj servis zaključil finalni dvoboj po 1 uri in 35 minutah.

''Zelo sem utrujen'', je dejal Rus po dvoboju. ''V prvem nizu sva imela nekaj zelo težkih točk, v drugem pa sva hitreje zaključevala. Samo prva igra tekme je trajala 10 minut in težko je bilo priti do sape. Z vsakim dvobojem sem igral boljše in lahko rečem, da sem danes prikazal najboljšo predstavo na turnirju''.

Nikolaj je postal peti igralec v sezoni 2009, ki mu je uspelo priti najmanj do treh naslovov. Rafael Nadal in Andy Murray jih imata po pet, Roger Federer je v svojo zbirko letos dodal štiri, tri pa je osvojil še Juan Martin del Potro, zmagovalec zadnjega turnirja za grand slam, ki se je igral v New Yorku.

Fernando je proti Davidenku letos izgubil že drugič. Prvi poraz je zabeležil na Roland Garrosu

Z uspešnim finalnim nastopom je Rus prišel do šeste zmage proti Verdascu ob enem porazu, ki ga je doživel že daljnega leta 2005 na peščeni podlagi Rima.

pripravil: L.S

foto: daylife.com

Proton Malaysian Open, Kuala 2009
Kuala Lumpur, MAL
28.09.2009-04.10.2009
Nagradni sklad: $947750
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

[1] N Davydenko (RUS) d [2] F Verdasco (ESP) 64 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete